Ihana kamala varainkeruu

Leirikouluja on monenlaisia ja monen kestoisia. Mikäli ryhdytte tavoittelemaan viikon kestävää leirikoulua, varainkeruun tavoitesumma on usein lähemmäs 10 000 euroa. Osa luokista on käynyt  päiväretken lähikohteessa, joka edellyttää joidenkin satojen eurojen kokonaispottia. On luokan oma päätös, millaista leirikoulua lähdette rakentamaan! 

Perustakaa luokalle varainkeruuta varten pankkitili ja vähintään kaksi rahastonhoitajaa, joilla molemmilla on tilin käyttöoikeudet. Sopikaa luokassa, miten menetellään, jos luokan kokoonpano  muuttuu alakouluvuosien aikana eivätkä ne, jotka ovat osallistuneet leirikoulun varainkeruuseen, pääsekään osallistumaan leirikouluun. Muun muassa tästä syystä mahdollisia perhekohtaisia  vapaaehtoisia leirikoulumaksuja ei kannata kerätä kuin vasta lähellä leirikoulun ajankohtaa. 

Voitte lähteä matalalla kynnyksellä liikkeelle, kokeilemalla suosituimpia varainkeruunmuotoja (esimerkiksi Kakkutukku, Herkkutukku). Googlaamalla löytää kymmeniä erilaisia vaihtoehtoja. Suosittelemme erittäin vahvasti, että luokan oppilaat sitoutetaan varainkeruuseen hyvin varhaisessa vaiheessa. Heille tätä tehdään! Kannustamme myös rakentamaan projektia alusta saakka tavalla, jossa vastuuta jaetaan sujuvasti huoltajien kesken. Jakakaa yksittäiset varainkeruuprojektit 2-4  hengen tiimeille, jolloin vapaaehtoistyön määrä pysyy sopivana eikä kenellekään kaadu kaikki
hommat niskaan.